Sporten voor Sophia

Home » Sporten voor Sophia » Nieuws » Sporten voor Sophia

Voor het Sophia Kinderziekenhuis is First-Case shirt-sponsor geweest ten bate van Sporten voor Sophia!

Diverse betrokkenen, medewerkers en eigenaar Ad Smulders hebben weer een mooie bijdrage geleverd door ook dit jaar mee te spinnen in Topsportcentrum Rotterdam.

De opbrengst ging dit jaar naar onderzoek voor kinderen met darmfalen.

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zorgt voor kinderen met chronisch darmfalen. Bij deze kinderen is het niet mogelijk om voldoende voedingsstoffen en vocht op te nemen via het maagdarmstelsel. Hierdoor ontstaan klachten als diarree, buikpijn en spugen.
Dit leidt tot een tekort aan verschillende voedingsstoffen en problemen met de groei. Daarom het is het belangrijk om deze voedingsstoffen direct via het bloed toe te dienen via een infuus. Zo’n infuus heeft veel impact op het dagelijkse leven van kinderen. Het opbouwen van voeding via de darm en het afbouwen lukt bij het ene kind wel en bij het andere niet. Het darmteam van het Sophia wil weten hoe dit kan en daarvoor is grondig onderzoek nodig.

Dankzij de inbreng van alle fietsers en hun sponsoren kon na afloop van het evenement een prachtige donatie van 486.766 euro gedaan worden aan het Sophia Kinderziekenhuis.
Hieronder een impressie van het sportieve en gezellige evenement.

Meer informatie is ook te vinden op sportenvoorsophia.nl

 

in Nieuws door evz Commentaar is uitgeschakeld