Hot/Cold Aisle Containment

Home » Portfolio Items » Hot/Cold Aisle Containment
First-Case hot aisle contaiment inside

 

Het koelen van uw datacenter apparatuur is zeer belangrijk. Moderne servers zijn zeer compact en geven de mogelijkheid veel apparatuur in een cabinet te plaatsen. Probleem hierbij is dat de traditionele koelmethodes niet meer voldoen. First-Case heeft een eenvoudig te installeren Cold Aisle (Koele straat) oplossing ontwikkeld.

Datacenter Traditioneel

In het voorbeeld links ontstaan er valse luchtstromen langs en over de kasten waardoor de koeling aan effectiviteit verliest. In dit voorbeeld is de aanvoer van koele lucht door de computervloer voorzien.

Door de ruimte tussen twee rijen kasten af te sluiten van de rest wordt de gekoelde lucht gedwongen door de kasten te stromen en voorkomt dat er valse (warme) lucht aangezogen wordt.

 

Datacenter Cold AisleOnze oplossing bestaat uit een glazen schuifdeur welke aan het begin van de kastrij(en) geplaatst wordt en transparante plafondpanelen ten behoeve van de licht toetreding welke op de kasten gemonteerd worden.

Deze First-Case oplossing kan eenvoudig in uw bestaande DataCenter toegepast worden zonder het afbreken en weer opbouwen van kasten. Uiteraard is het ook prima toepasbaar als warme straat oplossing (Hot Aisle Contaiment).

Wij hebben de manier voor het opbouwen van een koude of warme straat geoptimaliseerd door de op maat benodigde onderdelen vooraf te fabriceren, waardoor de installatietijd en kosten structureel lager liggen en de kwaliteit en het rendement omhoog gaan.

First-Case is gespecialiseerd in het op maat maken van afscheidingen voor koude en warme straten. Ook speciale oplossingen voor plafonds en bijzondere afscheidingen zijn geen probleem voor ons.